snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Glöd

Hem/inredningPosted by Ylwa Thu, February 16, 2012 21:58:59
Nu när det har varit kallt har jag fått elda mycket i spisen. Det sprakar så härligt och glöden glimrar så vackert.Trots att jag eldat varje dag var denna månads elräkning saftig. Jag vågar inte ens tänka på hur den sett ut om jag inte eldat. Både el och bensin har blivit hiskeligt dyrt. Jag hörde någonstans att elpriset är så dyrt så att det blir billigare att värma upp hela huset med värmeljus från IKEA. Det är kanske något att testa. Undra jag om de har lagt på bensinpriset för resan till och från IKEA.

Nu är finkameran lagad och ska vara hel. Jag ska hämta den hos Nikon på måndag. Jag har saknat den. Det var något batterifel. Det ska nu vara lagat och de har dessutom gjort rent kameran, en så kallad, check and clean. Precis som förra gången har de gjort detta på goodwill så jag behöver inte betala en krona för det. Helt fantastiskt.

Hundväder

Hem/inredningPosted by Ylwa Thu, December 29, 2011 19:21:33
"It's raining cats and dogs". Så säger man i England när regnet vräker ner som det gör här idag. När jag googlar upp var uttrycket kan komma ifrån är det ganska otrevligt. Ni kan själva läsa här. Så egentligen har det väl inte att göra med att stora droppar faller från himlen utan mer med att stora floder bildas av regnet som faller ner. Så då lärde man sig något nytt. Tur att våra städer nuförtiden har bättre hygien. På tal om historia, om ni är intresserade av det har ni väl inte missat serien om Wasa på SVT. Har ni det kan ni se den här. Väldigt kul att få se ett animerat 1600-tals Stockholm och Wasaskepp. Helt klart, det var inte bättre förr.

Så åter till dagens väder. Ett riktigt hundväder (detta uttryck har jag inte hitta vad det kommer ifrån). Så kan man förstås fundera på om det verkligen är väder för hundar. Idag vill mina vovvar helst ligga i kojorna och ta det lugnt. Då de får komma ut i hagen rusar de runt ett kort tag för att sedan vilja komma in igen. Ja, regn och blåst kanske kallas för hundväder men det är inget för som mina vovvar föredrar om de får välja.

Nu myser jag, Cémbra, Liac och Io inne med tända ljus och en eld som sprakar i kaminen. Det är nog det bästa att göra när regnet häller ner och vinden viner runt knutarna. Ett doftljus med doft av vanilj som för övrigt Liac favoritljus. Två gånger har han lyckats peta ner det i golvet. Det måste lukta något som tilltalar honom.En ljuslykta med ett ljus som snart har gjort sitt.

Uppåt väggarna

Hem/inredningPosted by Ylwa Fri, January 21, 2011 20:19:44

I helgen ska det bli nya tapeter i sovrummet. En olycka gjorde det nödvändigt med omtapetsering. Efter mycket velande bestämde jag mig för en tapet med ett äldre mönster. Jag gillar målade väggar eller ganska neutrala tapeter. Det är egentligen ganska tråkigt. Av någon anledningen fastnade jag för tapeten Falsterbo. Så nu när jag gillade den så bestämde jag mig för att vara lite "wild and crazy" och för en gång skull inte vara så strikt och tråkig. Den är lantlig och passar därför bra i mitt lilla hus på landet. Den går även i samma ton som tapeten som fanns där tidigare. Den här är mycket mer levande. Den förra var randig i olika blåa toner.

Det är talgoxar, blåmesar, rödhakar och är det kanske också någon slags tita (tredje fågeln uppifrån). Det passar väldigt bra eftersom dessa fåglar ofta syns utanför fönstret.

Så nu när jag är inne på inredning måste jag få visa de fantastiskt fina glasen som jag köpte när jag var i Kosta. Jag och Exxa Jennie passade på vid Kosta Off Snow att ta en tur till glasbruket. Det var en fantastiskt fin affär, med så mycket vackert att titta på. Dit ska jag helt klart åka igen.

Stora härliga rödvinsglas var det jag tänkt köpa när vi åkte dit. Fast hur skulle jag kunna motstå karaffen som skymtas i bakgrunden när den kostade ungefär lika mycket som ett glas. Det var erbjudande på karaffen som tillhör just den serie glas jag har. Visst är det väl också mycket trevligare när du har en vindunk att hälla upp vinet på en karaff istället för att bara ställa fram en tråkig och ful dunk.

De här fantastisk vackra men ganska klumpiga dricksglasen kunde jag inte motstå. Beronde på underlaget ser de blåa eller vita ut. Extra roligt var att jag tidigare fått en salladsskål ur samma serie av min kära storasyster. När jag flyttade in i där jag bodde tidigare fick jag en vacker ljuslykta ur samma serie av Runa, Sture, Eva och Åsa. Att glasen tillhörde samma serie som salladsskålen och ljuslyktan kom jag på först senare. Så då var det extra roligt. Det är också roligt att duka när porslin och glas passar ihop i form och färg.

Hundträningen är obefintlig. De är ren isgata ute. Jag har själv drutta omkull ett par gånger ute på gården. Stackars lilla Cémbra gjorde också en praktvurpa når hon glad i hågen rusade mot huset och middagen. Tack och lov gick det bra för Cémbra. Hon var snabbt uppe på tassarna fortfarande lika ivrig att komma in och äta.