snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Jag kom in

FavoriterPosted by Ylwa Thu, July 12, 2012 22:01:09
Hur roligt ska inte det här bli!

Hej

Vi har registrerat ditt svar på följande personnummer: XXXX

Spara den här bekräftelsen.
----------------------------------------------------------------
Du har tackat Ja till följande utbildningar:

Höstterminen 2012
1. SU-56240 - Hundens evolution, genetik och beteende, orienteringskurs 7.5hp,
Fristående kurs, Stockholms universitet, Poängbidrag 7.5, AntagenDu kan ändra ditt svar fram till sista svarsdag 2012-07-30

Du kan inte svara på det här meddelandet. Vi har istället samlat de vanligaste frågorna och svaren på antagning.se. Där hittar du också information om vart du ska vända dig om du har fler frågor.


Med vänlig hälsning,
VHS antagningsservice

Grattis!

FavoriterPosted by Ylwa Sat, June 16, 2012 12:39:44
Idag säger vi grattis till Corvus-kullen. Corone, Corax och Cornix/Enzo som idag fyller jämt, hela 10 år!

Tack!

FavoriterPosted by Ylwa Fri, May 04, 2012 21:45:51
Det här jättefina badlakanet fick jag av Jeanette på Vaggerydsutställningen. Visst är den otroligt fin. Den övre hunden tycker jag påminner om Io. Stort tack Jeanette!

Grattis!

FavoriterPosted by Ylwa Tue, March 20, 2012 20:00:32
Grattis mina älskade svartbusar Liac, Melos, Ruffan och Nani som fyller åtta år idag.

Tändsticksask

FavoriterPosted by Ylwa Wed, February 01, 2012 20:24:13

En fin, kanske lite klyschig tändsticksask. Jag har köpt den i Funäsdalen och den är väl en typisk turistpryl att köpa. Visst är det väl siberian husky som drar släden? Den pryder fint på spishyllan.

Huskey Road

FavoriterPosted by Ylwa Tue, January 31, 2012 19:58:51

Den här skylten vann Ruffan i Simmatorp, september 2006. Bara cirka en vecka tidigare hade jag tagit farväl av min första hund Kim. En extremt jobbig period hade föregått detta. Varje dag i ovisshet men med vissheten om att det inte var långt kvar.

Jag åkte ändå ner till Simmatorp. Det är bra att träffa vänner. Människor som själva inte har hund har ofta svårt att förstå vilket tufft beslut det är att ta bort sin hund. Ibland är det också skönt att komma bort och slippa se allt som påminner om den som är saknad. Livet måste gå vidare även om det kan kännas svårt.

Simmatorp 2006 skulle visa sig bli en trevlig utställning med många överraskningar. Jag hade anmält många hundar Leda, Berit, Ruffan, Liac och Melos. Alla hundarna gick riktigt bra. Jag vet inte vid vilket tillfälle detta är. Jag minns inte heller vilken hund jag själv visar. Det jag minns är att jag hajar till när jag ser en fin hund som rör sig otroligt bra. Jag funderar på vilken hund det är. Så går det upp för mig att det är Fia som springer med Ruffan. Jag då hade aldrig sett Ruffan visas av någon annan. Det är lätt missbedöma sina egna hundar åt båda hållen. Du kan överskatta eller underskatta dina hundar vid olika tillfällen. Det kändes väldigt pinsamt att inte känna igen sin egen hund vid första anblicken. Samtidigt blev jag förstås väldigt glad att min hund var så fin. Jag lärde mig senare att när Ruffan rör sig faller alla bitar på plats. Jag kan själv tycka att hon kan se lite stor och klumpig ut men när hon rör sig försvinner allt detta. Mina lilla runda klumpiga Ruffan (ja hon var det som valp) skulle sedan gå hela vägen och lyckas kamma hem kennelns allra första BIS på en SPHK-utställning. Det var då vi fick den fina skylten som nu hänger över entrén. Simmatorp 2006. Jag och Melos, Fia med Ruffan. Tack Fia för upplevelsen, det är starkaste minnet från den här utställningen. Naturligtvis också att Liac, Melos och Ruffans pappa Luis blev champion på den här utställningen drygt elva år gammal.

Vargmagneten

FavoriterPosted by Ylwa Fri, January 27, 2012 21:22:36

Den här fina kylskåpsmagneten fick jag av Fia i april 2001efter att ha passat Silve. Fia var på besök i Canada, så Silve fick vara med oss ett tag. Silve är en väldigt snäll, trevlig och lättsam hund. Vi hade jättetrevlig och speciellt Cémbra uppskattade att få en jämngammal kompis att busa med. Tiden går fort det är nu många år sedan jag fick den fina magneten med vargarna. I sommar är det hela tolv år den första kullen föddes på kennel, Cémbra, Strobbe, Pinéa och Silve. Här är en gammal bild från Silves besök. Tänk vad tiden går. På den här bilden är Silve och Cémbra inte ens ett år. Nu har de fyllt elva. De hade fullt upp med olika hyss och bus. Hundleksaken i form av en knut finns faktiskt fortfarande kvar. Här är de i min fina lägenhet på Gärdet. Det var på den tiden jag fortfarande bodde i Stockholm. Här är Cémbra och Silve med mamma Kim ute på Lidingö. Där fanns en stor hage där man kunde släppa vovvarna lösa. Det var mycket uppskattat även om om Cémbra tydligt visar att hon tröttnat på fotograferandet.

Träkim

FavoriterPosted by Ylwa Tue, January 24, 2012 21:23:51
Här är en kylskåpsmagnet som är en stor favorit. Den föreställer min första hund Kim. Den är tillverkad på beställning av mig och den finns endast i två exemplar. Den är tillverkad av Olle Granér Möbler och hantverk. Jag träffade honom på Utö Julmarknad, där han sålde hundsiluetter, men någon husky hade han inte, så då fick jag beställa, bara jag hade en bild. Visst är den fin. På den tiden fanns Olle Granér i Bergshamra, Norrtälje. Idag verkar han befinna sig i Värmland. Om nu någon skulle få för sig att vilja beställa en siluett av sin hund.

Next »