snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Fågelskådning från fönstret

Foto naturPosted by Ylwa Thu, May 23, 2013 20:38:58
Fåglarna här är lite omvända. De som ska vara skygga är ganska orädda och de som ska vara orädd är väldigt fega. Igår när regnet öste ner hade jag inte tänkt fota fåglar men när de hoppar omkring precis utanför fönstret kunde jag inte låta bli.

Just nu har jag en lite taltrast som far fram över gräsmattan. Idag när jag står på uteplatsen precis bakom altandörren, hoppar han förbi precis på andra sidan dörren. Jag är väldigt tacksam över att han är här. Han sjunger väldigt vackert om kvällarna. Det bästa av allt är ändå att han äter mask och sniglar. Han får gärna ge alla mördarsniglar och vinbärssnäckor som invaderar tomten en match.

Taltrasten ska som sagt var vara ganska skygg, men det är inte den här. Han är betydligt modigare än koltrastarna som inte ska vara speciellt skygga. Här är han tillsammans med sädesärlan. Den är faktiskt helt normal. Den ska vara orädd och det är den också. Ibland känns det som en liten tamfågel där den trippar fram precis framför mig på gräsmattan i jakt på små insekter. Den lilla taltrasten lyssnar och tittar mot marken i jakt på mat. Utdelningen verkar alltid vara väldigt god. Här hittar han något som säkert är en delikatess för en taltrast. Jag tänker inte spekulerar i vad det är mer än att det helt klart inte är något som faller människor i smaken. Visst är han fin med sina pilformade fläckar på magen. På latin heter han turdus philomelos. Det är från honom Melos har fått sitt namn. Den vackra skatan är listig men väldigt försiktig. Se han mig innanför fönstret flyr han direkt. Här kalasar han på Ibs ratade frukost. På tal om Ib så verkar han må mycket bättre idag. Han är nästan helt och hållet sitt gamla vanliga glada jag. Tack alla vänner för all omtanke om fina Ib. (Skatan heter Pica Pica på latin)

Imse vimse spindel

Foto naturPosted by Ylwa Thu, May 23, 2013 20:22:20
Jag har egentligen inget emot spindlar. Jag föredrar faktiskt en spindel huset mot mjölbaggar, silverfiskar, pälsängrar, mal, mått, möss, flugor, getingar mm. Spindlarna förstör ingenting utan de lever rent utav på en del av de "odjur" som kommer in i huset. De spindlar vi har i Sverige är inte heller farliga för människor. Att öppna ett paket mjöl och se hur det rör sig eller flyger i det är en mardröm. Pälsängrar hade jag i lägenheten när jag bodde i Stockholm. Kläder med ylle i fick förvaras i förslutna påsar för att de inte skulle vara fulla av hål när man tog dem ur garderoben. Ett spindelnät är bara att "damma" bort. Den här lilla krabaten dinglar från taket idag. Även om jag inte har något emot dem så tycker jag ändå att han kan flytta ut. Det är faktiskt sommar och varmt ute. När jag ska kasta ut honom ser jag att han ser lite annorlunda ut både i form och mönster. Så han får helt enkelt stå ut med att posera för kameran. Spindeln gillar inte att vara fotomodell. Han springer iväg och petar man på honom rullar han ihop sig så här. Han har ett väldigt speciellt mönster på ryggen, kanske lite skrämmande. Är det en alien eller en zombie kanske? Så jag låter honom inte vara fotomodell särskilt länge. Han får flytta ut ur huset och jag hoppas att han hittar ett nytt och bättre boende än mitt tak.

Vilt inpå knuten

Foto naturPosted by Ylwa Sat, May 11, 2013 21:06:48
När man bor på landet har man verkligen naturen inpå knuten.I diket som ännu är vattenfyllt kryllar det av liv. Förutom alla sländlarver, skräddare och andra små kryp finns här en hel del reptiler. Här en liten padda. Titta så söt han är när han håller sin lilla fot på grenen. Små söta vattenödlor finns här med. Här är det hon. Han är väldigt praktfull just nu och ser ut som en liten drake, men tyvärr vägrade han dyka upp när kameran var med. Fåglar finns det gott om. De är svåra att fotografera. Små och snabba flyr de iväg när du närmar dig. Här är den fina svart/vita flugsnappare som alltid häckar i någon av holkarna invid huset. Den svarta koltrasten sjunger så vackert om kvällarna. Så tillbaka till diket. Idag ser jag där två jättestora snokar. Här är den mindre, men det var också väldigt lång. Visst pratar han på ormars vis med kluven tunga. Här är den största, den var jättelång. De verkar skilja sig lite i teckningen på huvudet. Ränderna som går på sidan av huvudet under ögats höjd tycker jag ser lite olika ut. Eller ser alla snokar exakt lika ut?De är enormt smidiga och snabba i vattnet. Ljudlöst simmar han iväg. Som jag sagt tidigare, snokarna har jag inget emot då de inte utgör någon fara för hundarna. Det är värre med huggormarna.

På kvällen precis innan hundarna ska få mat larmar de i hundgården. Det är något på åkern.Det är en fin liten räv som springer över åkern. Han blir säkert störd av de upprörda hundarna. Han får väldigt bråttom att ta sig ut i skogen.

Hararna

Foto naturPosted by Ylwa Fri, May 03, 2013 20:23:12
Jag undrar om det är samma harar som brukade hålla till under fågelbordet som nu flyttat ut till åkern. De är ganska oskygga men riktigt nära kommer jag inte.
De sitter där och putsar sig när jag närmar mig dem.Här börjar de nog tycka att jag är lite för nära. Så de bestämmer sig för att hoppa iväg. Det är inte någon jättefart utan de skuttar ganska lugnt iväg.

Vår?

Foto naturPosted by Ylwa Sun, March 10, 2013 20:55:20
Solen värmer nu. Snön börjar få ge vika. Det enda tråkiga är att stora delar av våra träningsvägar förvandlats till isgatan. Det är så halt att jag inte vågar träna vovvarna.

Det är skönt att man kan börja ana våren. Fåglarna har börjat sjunga för fullt och dagarna har blivit längre. Den här söta lilla blåmesen satt och sjöng för fullt intill hundrasthagen. Den fega domherren vid fågelbordet.

Lördag

Foto naturPosted by Ylwa Sun, March 03, 2013 21:22:48
I lördags vräkte snön ner hela dagen. Först på kvällen kom solen fram. Det blev en vacker kväll. Här har ni en besökare vid fågelbordet mitt i snöovädret. Haren, han är väldigt orädd och flyttar sig ogärna där ifrån. Igår var Nimbus här och jagade bort honom. Det hindrade honom inte från att komma tillbaka redan idag och vräka i sig solrosfrön. Så skingrade sig molnen precis när solen skulle går och den gråa dagen fick ett vackert avslut. Träden fick ett fint lager av snö på sig. Vackert ljus över vallåkern.Så till natten drog stormen in och den skulle hålla i sig en bit in på nästa dag.

Ett ögonblick

Foto naturPosted by Ylwa Sun, January 13, 2013 21:40:56
Idag är det bitande kallt ute. Solen tittar fram och förvandlar världen till ett gnistrande vinterlandskap. Jag är ute med hundarna då en stor flock fåglar ivrigt kvittrande kommer och sätter sig högt upp i en av de stora aspar som växer i hundhagen. Jag förstår att det är sidensvansar. Det är inte ofta jag har fått se dem. Nu sitter de där tysta. De verkar äta av skotten på aspen. De är helt oberörda av att jag och hundarna befinner oss direkt nedanför dem. Nu är aspen väldigt hög så avståndet är ändå stort. För stort för att jag ska kunna komma riktigt nära med kameran. Jag är ändå glad att jag har med mig kameran med 70-200 mm objektivet. Sist jag såg dem hade jag inte kameran och hann inte få en enda bild på dem. Det är vackra små fåglar. Jag tror bara jag har sett dem på vintern när de drar förbi i stora flockar. De sitter där lugna i solen, någon putsar sig. Plötsligt börjar de kvittra igen. Jag förstår att det är signalen.Signalen för att det är dags att flyga vidare. Ivrigt kvittrande kastar de sig ut från trädet. Kvittrande och fåglarna försvinner i fjärran. Ögonblicket är över men jag är så tacksam att jag fick uppleva det. Tacksam att jag hade med mig kameran så att jag kan minnas stunden, och dela med mig av den.

Hjälp?!

Foto naturPosted by Ylwa Sun, December 09, 2012 20:36:26
Dagens sanning. Om du ber om hjälp gör du det för att du behöver hjälp.

Då vill du inte ha en utskällning och föreläsning om att du inte klarar dig själv. Jag tror att de flesta någon gång behöver hjälp med något. Att skälla och föreläsa är precis det du inte ska göra då. Resultatet är att jag blev ledsen och besviken. Det tror jag de flesta skulle bli som ber om hjälp och istället får en arg föreläsning. Så frågan om hjälp fick mig bara att må ännu sämre, ska det vara så? Jag drog än en gång lärdomen om att inte fråga denna personen i första hand om hjälp, även om det egentligen vore de mest naturliga. Frustrationen över att hundarna inte kan komma ut och träna bara växer. Jag borde kanske skaffa en bandvagn den tar sig fram överallt? Någon som har en gammal fungerande stående? Tydligen har till och med en skoter svårt att ta sig fram i snön nu?! Läget känns ganska hopplöst. Så nog om det, tyvärr kan jag inte påverka situationen, hur gärna jag än vill. Jag vet att ni som tränar era hundar förstår mig. Tyvärr har jag fått höra att hundarna bara är ett fritidsintresse, att det inte är hela världen om de står, att träning och tävling inte är viktigt. Det är inte sant, det är mitt liv. Jag säger det igen "Hä löns int´ förklar´ för den som int´ begrip". Ingemar Stenmark vet vad han talar om. För "Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag". Även detta Stenmark, så sant.

Cémbra och jag tog en promenad i en vacker vintervärld. Det var bitande kallt. Temperaturen var inte mer än -17 grader men den fuktiga luften fick kyla att kännas flera grader kallare. Jag har eldat hela dagen för att hindra kylan att smyga sig in i huset. Mitt lilla hus i fantastisk vinterskrud. På promenad. Trädens grenar är så tunga av snö och frost att de böjer sig likt ett valv över vägen.Fukten i luften har klätt hela världen i vacker kristall. Dimman ligger som ett lock över åkern.Skogen blir magisk och ser nästan overklig ut. Dagarna är smärtsamt korta och solen orkar sig inte längre upp över trädtopparna. Finaste Cémbra, bästa promenadsällskapet. Att hon drar i kopplet så att det är svårt att fota värmer i hjärtat. Varje dag hon finns här, varje dag hon är pigg och glad är en gåva. En björk som tagen ur en saga. Cémbris i sagovärlden. En hare har tagit vägen över åkern. Här har haren hoppat rakt in i ett julkort. En björk klädd i frost. Byn Öster Syninge. Vackra röda bär täckta av snö.Vi försöker oss "off-road" men det är inte lätt i den djupa snön. En tall som jag inte tidigare tänkt på hur vacker den är. Hemma igen leker solens svaga ljus i istapparna som hänger från fönsterblecket. Ett konstverk i form av en istapp.

Next »