snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Hetta

Foto hundarPosted by Ylwa Sun, June 02, 2013 16:56:44
Igår fullkomligt vräkte regnet ner på kvällen. Idag visar termometer på närmare 30 grader. På altanen i solen når den upp till 35 grader. Jag tror att både jag och hundarna otacksamt och omedelbart längtar till till svalare temperaturer.

Hundarna söker sig till skuggan och gör inte många knopp. Utslagna i rasthagen. Liac, Molly, Everth, Varga och Birgit. Birgit har sin egen stil. Kanske svalkar det bättre om man borrar ner huvudet i den gamla murkna stubben?Maggan och Ola söker sig till skuggan under solskydden. Ib föredrar skuggan från en koja.

Nea med spring i benen

Foto hundarPosted by Ylwa Sat, June 01, 2013 20:16:02
Det är svårt att förstå att Nea är en försiktigt hund när man är själv med henne. Hon rusar fram till dig. Vill sitta i knät. Orädd för allt hemma. Så fort de kommer främmande eller hon är i nya miljöer tycker hon det är läskigt. Vi ska jobba mer med det. När vi är borta trivs hon väldigt bra runt släpet med de andra. Bara ingen främmande försöker klappa henne. Just nu löper hon. Hon får därför vara själv i hagen med mamma Ruffan. Vilken energi hon har. Hon rusar runt i full fart, varv på varv. Hon hittar saker som hon leker med och gräver gropar i marken. Still är hon nästan aldrig. Lycklig Nea med en pinne som blir världens bästa leksak. Hon är så otroligt lycklig, energifylld och obekymrad där hon rusar runt i hagen. Springa är nog det bästa hon vet. Helst ska hon vara först men finns det ingen att tävla mot går det lika bra att springa själv. Min allra finaste lilla Nea. Fina mamma Ruffan föredrar det att ta det lite lugnare en varm dag som det var igår. Hon sträcker sig till några korta lekpass med sin energiska dotter.

Nea bus

Foto hundarPosted by Ylwa Wed, May 29, 2013 21:48:43
Nea är ett riktigt energiknippe med oändligt med spring i benen, bus finns det också gott om.Här har hon hittat något väldigt intressant. Något man kan rulla sig i.När jag försökte med gå fram och se vad det var, greppade hon snabbt sin skatt och sprang iväg. Så jag fick med list lura till mig hennes skatt, bytesleken brukar alltid funka. Det visade sig att hon fångat och bragt en stackars näbbmus om livet. Jag och hundarna uppskattar inte alltid samma saker.

Klumpeduns Melos

Foto hundarPosted by Ylwa Tue, May 28, 2013 21:41:00
Valparna gillar Melos.
Melos gillar valparna. De leker så gärna med varandra. De är full fart och till en början går det bra. Det är bara det att Melos inte riktigt verkar förstå att han är vuxen och betydligt större och starkare än valparna. Det slutar nästan alltid med att Melos lyckas trycka ner en stackars valp långt ner i backen. I mitt tycke alldeles för burdust. Så då går jag som elak matte in och bryter till både valparna och Melos stora besvikelse.

Ib frisk

Foto hundarPosted by Ylwa Mon, May 27, 2013 20:31:19
Ib var hängig länge, i flera dagar. Först i lördags är han sitt gamla vanliga jag igen. Ola får tillbaka sin gamla lekkompis. Även om Ib verkat bättre är det först när han leker med Ola som jag friskförklarar honom. Vad han drabbas av vet jag inte riktigt. Jag gissar att han fått någon form av magsjuka i Piteå. De andra har kanske varit lite så där i magen men högst marginellt. Deras allmäntillstånd har inte heller varit påverkat som det var på Ib. Jag är väldigt glad att han är sitt vanliga gamla jag igen. Ett tag var jag riktigt orolig för honom. Bästa kompisar, Ib och Ola. Bus-Iberebib är tillbaka. Ola och Ib kan leka ganska hårt med varandra, åtminstone ser det så ut. Jag har aldrig hört att någon av dem pipit till. Så sannolikt ser det betydligt värre ut än det är. Ib håller nog inte speciellt hårt i Olas ben här.

Söndag

Foto hundarPosted by Ylwa Sun, May 26, 2013 20:54:56
Idag var det utlovat regn men solen lös från en klarblå himmel. Det var så varmt att hundarna helst bara låg still i skuggan. Varga och Birgit. Lite lek kunde valparna förstås inte undvika, men de var betydligt lugnare än vanligt och höll sig helst i skuggan. Liac och Molly.

Någon gång efter två tar vinden i och moln drar in över himlen. Så vid tretiden kommer det utlovade regnet. Temperaturen rasar ner. Så pass att Melos och jag kan ta en springrunda. Naturligtvis öser regnet ner på oss. Jag försöker få Melos att stanna och dricka under vägen men han tycker att det är onödigt. Precis som Berit vill han helst bara framåt. Dricka gör han först när han kommer hem.

Nu sitter jag inne, utanför vräker regnet ner. Io ligger i sängen och mår gott. Hundarna ute har krupit in i de torra kojorna. Jag tror att alla är nöjda med sin dag.

Glöm inte att ni kan följa oss på instagram: snowstreams_sh heter vi där.

Everth

Foto hundarPosted by Ylwa Wed, May 22, 2013 16:11:42
Everth är en speciell kille som har sin egen sköna stil. Jag har inte tidigare haft en hund som gillar att ligga och krama stake-outstängerna.Det var inte en engångsföreteelse utan Everth låg så här vid flera tillfällen och mådde gott i den varma Norrlandssolen.

Bara bus

Foto hundarPosted by Ylwa Mon, May 06, 2013 21:31:24
Allt är tydligen tillåtet i lek, även fula svansgrepp. Aj, aj här ser det ut som Ib skriker rakt ut..........nu är det inte så utan Ib är lite av en idol för Maggan och valparna. Han är nämligen gärna själv med och leker vilket naturligtvis gör honom omåttligt populär hos de yngre. Alla skockas runt Ib. Busiga Ib fyller fyra år imorgon den 7 maj. På den här bilden ser Maggan, Ib och Nea väldigt frågande ut över Varga och Birgits lek.

Next »