snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Trettondagen

Foto blandatPosted by Ylwa Fri, January 06, 2012 20:32:50
Ryggskottet gör att mycket av det jag tänkt göra inte blir gjort, det går helt enkelt inte. Cémbra får sin promenad, den tar ett par timmar men blir inte så lång som jag tänkt mig. Varje steg känns i ryggen. Cémbra är nöjd och det är huvudsaken. I början av promenad hör vi hur det knakar i skogen. Jag tror att det är en människan då jag sett spår i snön. Jag blir förvånad men faktiskt inte rädd när en älgko dyker upp 15 meter ifrån oss i skogen. Hon tittar till på oss och vandrar sedan lugnt vidare. Älgar är inte vackra men imponerande. Den här kon är mörk i färgen vilket skapar en skarp kontrast till hennes vita ben. Cémbra blir förstås mycket exalterade och hade gärna följt efter älgkon in i skogen.
Ett par gamla löv sitter kvar på eken och blir vackert röda i vintersolens sken (iphone).

Trettondagen är en strålande vacker dag. Det har kommit lite snö under natten och världen är nästan vit. Solen strålar från en blå himmel och termometern visar fem minusgrader.

En del saker måste ända göras. Hundarna måste få sin motion. De får springa i hagen. De får också en träningsrunda på kvällen. På ett ställe har de kört med skogsmaskiner och det är mycket ojämnt. Hundarna får passera mycket långsamt på den ojämna marken. Trots att jag kör långsamt känns det som att någon sticker knivar in mot ryggraden. Var rädd om era ryggarna. Att drabbas av ryggskott är en mardröm. Undvik tunga lyft, tänk på hur du lyfter och lyft aldrig med ryggen i framåtböjt läge. Jag sabbade min rygg genom att lyfta ett tungt släp på bilens kula. Idag önskar jag att jag vetat bättre. Månen stiger upp över träden när det fortfarande är ljust, precis innan vi ska ut på vår runda (iphone).Det tar tid för mig med min rygg att få fram fyrhjuling, socka, sela och sätta in hundar i spannet. När vi kommer iväg är allt dagsljus försvunnet. Månen lyser upp vår väg. Den skapar en helt ny värld med sitt spel av ljus och skuggor (iphone).

Andra saker som måste göras är att ta in ved. Eldar jag inte blir de svalt inne och elräkningen rusar i höjden. Det är vackert med eld. Om jag eldar på kvällen är kaminen varm långt in på nästa dag. Furu är inte den bästa veden vad gäller att alstra värme. Den är däremot den bästa veden för att få det att spraka och gnistra så där härligt som man tänker sig att brasor ska göra.