snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Funderingar

VardagPosted by Ylwa Mon, August 20, 2012 21:23:59
Det är mycket som snurrar i huvudet nu.

Först det här med att Leda förlorade sin valpar. Det har gjort mig en aning disträ de senaste dagarna. Tankarna är mycket hos Leda och varför det kunde bli fel. Leda själv mår som jag sagt tidigare, jättebra. Senast idag tempade jag henne för säkerhets skull. Ingen feber, hon äter bra och är glad. När jag tittar på henne tycker jag nästan att magen kanske ändå är lite rund, håret petar lite lustigt utåt. Dessutom har hon tappat nästan allt hår under magen inför valpningen. Men när jag känner på magen är den platt. Lika platt som Berits mage. Det är bara att inse att några valpar blir det inte där. Samtidigt som sorgen finns där är jag oerhört tacksam över att Leda mår så bra.

Så är det Ruffan. Visst är hon rund så det borde vara valpar där. Fast efter det här med Leda har jag svårt att våga hoppas. Oron är också stark att det ska hända något. Ruffan själv är pigg och glad. Att hon är lite tung hindrar henne inte från att fara runt i full fart i hagen. Hon har en enorm aptit men samtidigt dricker hon mycket vatten. Det sistnämnda skapar naturligtvis en oro hos mig att något inte är som det ska. Det är samma här som med Leda, det finns inget jag kan göra för att påverka det som sker nu. (Jag har varit i kontakt med veterinär) Jag kan känna mig fullständigt maktlös. Jag vill så gärna att allt ska gå bra, men naturen måste få ha sin gång. Är det något som är fel tar ofta naturen hand om det på sitt eget sätt. Ja, som jag sagt tidigare ibland undrar man varför man utsätter sig för denna oro. Aldrig mer har jag som sagt var tänk ett antal gånger. Men.... "Man ska aldrig säga aldrig", finns det ett talesätt som säger. Det är nog sant. För det gånger allt gått bra och man sitter där med ett gäng fullkomligt underbara valpar och en stolt tik, då är all oro glömd.

En annan fundering är Nani. Hon är ingen bra hundgårdshund. Hon borde vara sällskapshund hos en aktiv person som kunde ägna mycket tid åt henne. Hon är så väldigt go och kelig. Fick hon som hon ville skulle jag sitta och klappa på henne hela tiden. Finns det någon som vet ett bra hem där hon skulle få den uppmärksamhet hon förtjänar. Hör gärna av er.

Cémbra, min fina lilla vovve. Jag njuter av varje dag med henne. Infektionen har tagit hårt på henne och hon har åldrats mycket av den. Hon är än så länge väldigt pigg och glad. Lite svagare i benen är hon och har inte samma ork som tidigare. Aptiten är det inget fel på. Nu skäller hon högst av alla vid matning. Hon drar sig inte för att tjuva ur andras matskålar när tillfälle ges. Godis skulle hon helst få hela tiden. Tigger vid matbordet gör hon också. De senaste gör mig ingenting. Det är så härligt att hon är pigg och glad. Är man gammal får man bli väldigt bortskämd, det är Cémbra värd!

Några hundbilder blir det inte idag. Ni får nöja er med bilder på mina fina rosor som just nu blommar för fullt.
SlottsrosNina WeibullPaloma BlancaWesterlandOch inomhus blommar en orkidée med stora vackra blommor.