snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Team Sweden Bosön 2012

Utbildning/FöreläsningPosted by Ylwa Sun, September 09, 2012 19:07:14
Fredag till söndag har tillbringats på Bosön. Jag kunde inte stanna kvar på nätterna utan har pendlat hem till Norrtälje för att se till Ruffan. Som vanligt har det varit en trevlig och mycket lärorik helg på Bosön. Här kommer något av allt vi hann med under denna intensiva helg.

Fredagen inledes med fystester, så kallade maxtester. Tufft, här gäller det att ta ut sig till max. Du kör helt enkelt en övning tills du inte orkar mer. Du blir trött men det är väldigt roligt och intressant.

Eftermiddagen ägnades åt föreläsning. Det var Marie Söderström idag Leg.Djursjuksköterska och Cert. Hundfysiolog som höll den. Tidigare tillhörde Marie eliten i maratonlöpning. Ämnet var fysträning, skadeförebyggande och rehab för hund. Den här föreläsningen innehöll väldigt mycket nyttig kunskap. Det finns mycket att tänka på, här är något att ta med sig "Hög motivation gör att hunden när som helst kan överskrida sin fysiska kapacitet". Tänkvärda ord för alla som har hund och framförallt för oss som arbetar med våra hundar. Marie hade med sig sina två supertrevliga hundar. En boxer och en jack russel. Några få av oss han hälsa på dem. Det var det enda hundar vi träffade under helgen.

På lördagen började vi med ett pass i styrka och snabbhet med Georgie. Här fanns många bra och enkla övningar för att bli starkare och snabbare. Det var ett jätteroligt pass som kändes alldeles för kort.
Det fanns inte utrymme att fuska på detta pass, Georgie såg allt. På eftermiddagen höll Lars-Erik Sandler beteendevetare en föreläsning i idrottspsykologi. Mycket roligt, intressant och nyttigt. Tänkvärda ord som är värda att påminna sig själv om många gånger. "Att vara här och nu. Det som har passerat kan du inte göra någonting åt. Det enda som du kan påverka är det som sker nu och framåt."

På söndagen inledde vi med ett core-pass med två sjukgymnaster. Även detta var fyllt av bra övningar som kan vara bra att göra för att slippa skador.

Det sista passet blev ett kick-bike pass med Patrik Jadsten. Det har var också nyttigt och intressant. Patrik hade många värdefulla tips och bra infallsvinklar. Vi fick även själva testa att köra kick-bike på Bosöns löparbana inomhus samt backträning utomhus.
Det har varit en otroligt givande helg i trevliga och duktiga människors sällskap. Det har varit tufft att åka hem varje kväll och gå upp i ottan, men det har helt klart varit värt det. Både för det bra lägret men naturligtvis också att kunna kolla till Ruffan. Tack Bosön och Team Sweden för en fantastisk helg. Tack till Daniel som gett hundarna mat och sett till Ruffan lite extra. Ja, nu är det verkligen dags för Ruffan. Än så länge verkar det lugnt men nu kan valparna komma när som helst. Snälla, hjälp mig att hålla tummarna så att allt går bra denna gång.