snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Snökaos

Foto hundarPosted by Ylwa Thu, December 06, 2012 19:59:28
Ni har säkert hört om snökaoset i Stockholmsområdet. Jag kan bara intyga att det inte är överdrivet. Jag har aldrig tidigare varit med om att det fallit så mycket snö på så kort tid. På bara ett par timmar kom flera decimeter snö. Jag hann hem tidigare från jobbet igår och kunde jobba hem ifrån. Så har jag gjort även idag. Trafikläget var inte mycket bättre idag. Plogbilar, lastbilar, bussar och personbilar i dikena. Kollisioner, träd över vägen och timslånga köer för att komma några få hundra meter. Strömavbrott hör till när det kommer stora mängder snö samtidigt som det blåser. Igår kväll/natt var jag utan ström i flera timmar. Det är lite trist att det ska komma så mycket snö på en gång. Nu måste jag försöka få hjälp med att få spår uppkörda annars är det stört omöjligt att träna hundar. Jag kan inte låta dem dra i närmare 70 cm nyfallen snö. Ingen av mina hundar har en mankhöjd på över 60 cm. Dessutom kommer vi bitvis komma upp på plogade och sandade väger vilket gör valet av vad de ska dra svårt, släde funkar i djupsnön, men på sandade vägar är det inte det bästa. Det finns inte heller minsta möjlighet att passera muren med släde.

Hundarna är överlyckliga över all snö. De förstår inte alls varför träningen uteblir utan tittar förväntansfullt på mig. När de får vara ute i snön rusar de runt så att snön yr. Så här hemma har vi ett annat form av snökaos allra helst när valparna far runt i snön. Det finns fördelar med att jobba hemma. Lunchen kanske är den största. Då kan jag passa på att gå ut och umgås med vovvarna. Roligt sällskap och frisk luft, kan det blir mycket bättre? Ruffans valpar i snön. Ruffan bottnar inte heller i snön men rutinerad som hon är vet hon att använda mina upptrampade stigar. Valparna fick "drunkna" några gånger för att lära sig hantera den djupa snön. Hela ligan. Cémbra och Varga som upptäckt Cémbras löplina. Ruffan med sina barn hack i häl. Everth lyckades hittat ett märgben men det var inte alldeles lätt att transportera det i den djupa snön. Nea hade inte heller lätt med att försöka komma ifatt för att roffa åt sig benet. Birgit kastar sig fram i snön.......men oj, där tog det visst tvärstopp. Birgit ger inte upp utan kravlar sig ur djupsnön till bättre underlag. Full fart Varga, så att snön yr. Här är Everth igen som har problem att ta sig fram med sitt märgben. Ja, ibland bottnar det inte riktigt valparna utan plöjer fram som små u-båtar genom snön. Här är det Nea. Jakten på Cémbra. Ola och Varga busar. Här ser Nea inte alldeles nöjd ut tycker jag, rolig min. Nea snönos.Jag blir glad över att bara titta på de lyckliga valparna som älskar att rusa fram i snön. Birgit visar hur man tar sig fram i djupsnö. Nea och OlaEverthPå farstubron gjorde valparna ett riktigt fynd. En tom hundmatsäck som jag skulle slänga. Ola är enormt stolt när han lyckas få tag i den och kan springa iväg. Birgit hack i hälEverth gör ett försök, men Ola tänker inte förlora sitt fynd. Birgit och Everth har inte en chans mot den målmedvetna Ola. Varga gör ett försök. Här går påsen sönder så att Ola bara har sitt "grepp"kvar, sen var den förstås inte rolig längre. Hundmatsäcken glömd och dags för jaktlekar istället. På den här bilden kan man förstå varför Vargas öron hänger. De här vuxit och blivit väldigt stora på kort tid. Förhoppningsvis växer hon snart i sina öron. Everth och NeaÄntligen Nea har hittat Everths märgben som han tappat bort någonstans. Lika målmedveten som Ola med hundmatsäcken, tänker hon inte låta sig hindras av Cémbras löplina. Just här kan hon inte se mycket. Så Nea springer på mallig med sitt märgben. Mitt ben!