snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Test Gresshoppa Femund PRO

Tips & RådPosted by Ylwa Sat, March 16, 2013 21:42:50
Jag har testat en ny sele. Jag fick den förra året vid Shamdraget för att testa. Jag måste säga att jag tycker att det verkar vara en bra sele. Liac som har varit den som fått äran att testa den verkar trivas i den.
Så här ser den ut. Liac i selen (egentligen ska man förstås fota när han arbetar i den så att det är drag i den.)Inte lätt att fotografera och kvalitén blir usel med mobiltelefonen och en Liac som helst bara vill rulla sig i snön, nöjd efter sin träningsrunda. Företaget som tillverkar den. Själva modellen. Medium satt bra på Liac, han är en ganska stor och kraftig kille.

Jag skulle kunna tänka mig att ha några till av den här modellen, helst några också i mindre storlekar. Det är alltid bra att ha lite olika modeller på selar att växla mellan. Hundar växlar lite i storlek beroende på muskelmassa och pälsmängd. Ibland passar därför inte den sele som hunden brukar ha. Olika märken/modeller sitter också olika bra på olika hundar. Jag drömde en gång om att alla hundarna i mitt spann skulle ha identiska selar. Det har jag nu lagt ner då jag tycker det absolut viktigaste är att varje hund har en sele som sitter så bra som möjligt. Så något spann med lika selar har jag aldrig lyckats få men förhoppningsvis har jag hundar med selar som sitter bra och som de trivs med.