snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

SVK Östra Taxinge

UtställningPosted by Ylwa Thu, May 02, 2013 21:09:24
Som jag sa i i tidigare inlägg var det dags för nästa utställningen redan dagen efter Vaggeryd. Det blir inte många timmars sömn då klockan ringer 05:00. Jag kom i säng först vid 01:30 tiden efter att ha pysslat om mina vovvar. De får givetvis sin frukost och ompyssling även på söndagsmorgon. Det är skönt när det är "nära" till utställningen. Vi är framme i god tid. Utställningsplatsen är vid det vackra Taxinge slott. Det är känt för sina fantastiska utbud av kakor. Några kakor hinner vi nu inte äta idag.

Jag har följt med för att hjälpa till att visa Jaktfjällans Nimbus och Fjällspirans Soda. Båda korthåriga vorsteh. På plats får jag även frågan om att visa strävhåriga Brasse (Familjens Hederstedts Bruno). Så det blir totalt tre hundar att visa.

Brasse är först ut i ringen. Han har klarat sin merit för jaktklass. I den klassen är det totalt tre hanar. Brasse bedöms först. Han uppför sig väldigt bra och får excellent. De andra två hanarna får också excellent. Så alla är kvar i konkurrensen. Brasse fortsätter att visa sig väl. Det slutar med att de blir placerade som de står. Brasse vinner klassen med CK. Bästa hanhundsklass vinns av en fin hane från öppenklassen. Brasse kommer tvåa men eftersom han gått i jaktklass innebär detta att han får certet. Grattis Meitan och Tompa!.

Efter strävhårig vorsteh är det korthårig. Nimbus går i öppenklass. Han är ensam i klassen. Nimbus är som vanligt överentusiastisk och tycker att det är väldigt kul. Det går ganska bra ändå att visa honom.Den här dagen får Nimbus nöja sig med very good då domaren tycker att han är lite kort i bröstkorgen.

Sedan är det Sodas tur. Soda är aldrig utställd förut. En gång har vi ringtränat kort med henne. Soda ska visa sig vara dagens överraskning, en naturbegåvning när det gäller utställning. Hon uppför sig som hon aldrig gjort annat. Soda får trots sitt exemplariska uppförande den här dagen också nöja sig med very good. Precis som med Nimbus önskar domaren en lite längre bröstkorg. Dagens BIS-hund blir den korthåriga vorstehn, Solvallens Simona.
Här är hela BIS line-upen. Grattis till er alla!

BIS - korthårig vorsteh Solvallens Simona
BIS2 - strävhårig vorsteh Ljungbokens Bea
BIS3 - Grosser münsterländer Vassfjärden´s Dina
BIS4 - Kleiner münsterländer Gråsidingen ZigZag
BISR - Långhårig vorsteh Waska von der Hafkesdel