snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Nothamn

UtflyktPosted by Ylwa Fri, May 03, 2013 20:51:51
Första maj åker jag och Cémbra ut till Nothamn. Jag saknar havet och vid Nothamn är det verkligen hav. I horisonten möter himmel hav. De är aldrig tyst utan havet dånar därute och slår mot klipporna. Det är något rogivande med vatten. Det är härligt att bara sitta där. De är ett skådespel med vågorna, havets skiftningar och ljudet från havet.
Nothamn där himmel möter hav och röda klippor möter svarta. Cémbra tycker om att leka i och med vattnet även om hon helst inte simmar. Här är en liten damm som finns i klipporna. Där brukar det krylla av grodyngel men våren är sen. Vi ser inte ett enda yngel. Det är en sån fantastiskt utsikt. Vi slår oss ner på klipporna och njuter av omgivningen. Finaste Cémbra.Det blåser nästan inte alls och solen värmer skönt. Trots det slår vågorna hela tiden mot klipporna. Vattnet i havet är aldrig detsamma, det förändrar sig hela tiden. Havet är fortfarande isande kallt. Kylan från det känns. Det nyper i kinder och fingrar.Jag har med mig kaffe och bulle till mig. Cémbra får vatten och hundkex. Att Cémbra sedan även tigger tills sig nästan hela min bulle gör ingenting. Vi sitter där och tittar på vattnets skiftningar. Vackraste Cémbra på Nothamns klippor. Klipporna här har sådan vacker färg. Här är dammen där alla grodyngel brukar finnas. Vi stannar till igen bara för att njuta av ljudet och synen av havet. Vi ser till och med ejder. Vattenlek.Det börjar bli dags att röra sig hemåt. Vy in mot Nothamn.Jag stannar till vid dammen så att Cémbra får leka och plaska lite i det grunda vattnet. Så att hon får spana ut över dammens svarta vatten. Kanske hoppas hon få se grodyngel eller någon av de snokar som brukar simma i vattnet här. Sista biten till bilen går genom skogen, så vi kastar en sista blick mot havet. Det är med blandade känslor jag lämnar Nothamn. Cémbra är gammal och inte längre riktigt frisk. Sannolikt är det vår sista utflykt tillsammans hit. Jag är ändå glad att vi hann uppleva ännu en utflykt hit. Cémbra har njutit av dagen, tittat på utsikten, letat efter spännande saker och fått äta matsäck. Hon uppskattar det. Det gäller att ta vara på tiden.