snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Kungsholmen Runt

TräningPosted by Ylwa Sat, May 04, 2013 21:58:37
Som jag nämnt tidigare var jag via jobbet anmäld till en halvmara (21 km), Kungsholmen Runt. Tanken var att jag skulle träna ordentligt inför den. Det längsta jag sprungit i mitt liv är ca 17 km. Det var nu före alla skador jag drog på mig i samband med barmarks-SM 2011. Nu blev det inte alls den träning som jag tänkt mig. Snö, is, förkylning med mer satte käppar i hjulen. Någon längre distans än 13 km fick jag aldrig till. Så jag kan inte säga att jag kände mig speciellt väl förberedd.

Vi har varit en grupp från jobbet med kunder som tränat tillsamman med en väldigt duktig tränare. Då jag inte hade någon aning om hur jag skulle orka en halvmara bestämde jag mig för att springa med tränare Alex. Han hade lovat att springa med några löpare som han skulle hjälpa att hålla tempot för. Han skulle hålla ett tempo så att man skulle ta sig runt på 2 timmar. Banan är två varv och går nästan uteslutande på asfalt. Den är inte särskilt kuperad utan får sägas vara lättlöpt.

Starten går bra. Första varvet känns lite småjobbigt. Vi håller ett tempo mellan 5:40 och 5:29. När vi går in på andra varvet känner jag att tempot är något lågt för mig. Det kan låta konstigt men jag får inte den rytmen/flowet i löpningen som jag vill ha. Det gör att det nästan känns jobbigare än om jag skulle lägga mig i "mitt" tempo. Så jag drar på lite och släpper Alex och de som springer med honom. Jag får ett jättebra flow andra varvet. Det känns faktiskt lättare än första varvet på många sätt. Jag springer nästan bara om andra löpare. Tempot känns rätt. Det är betydligt bättre mentalt att känna sig stark på slutet och springa om, än att tappa och hela tiden bli omsprungen. Så jag är jättenöjd med loppet och hur jag la upp det. Tack Alex för hjälpen första varvet. Alex är väldigt snabb och la sig i 2 timmars tempot bara för att coacha och hjälpa till. Hade han sprungit själv hade han garanterat fått en konkurrenskraftig tid. Jag slutar på en tid på 01:55:27 vilket jag är nöjd med. Jag är faktiskt nöjd över att bara ha genomfört en halvmara. Medaljen alla som fullföljer får i mål. Det hade varit kul om distansen stått på den. Nu är det säkerligen samma medalj för milen och halvmaran. Praktiskt men inte lika roligt.

Hemma går det inte att lägga sig på soffan. Hundarna ska ha sitt. Det känns bara bra. Det är nog bra att röra på sig även efter en halvmara. Sedan är det säkert också bra för själen att mysa med vovvarna. Som vanligt, fick jag ett väldigt glatt välkomnade från dem när jag kom hem. En bild från 1 maj. Då dök den första sädesärlan upp på gräsmattan. Valparna har nog aldrig sett henne förut och det var väldigt intresserade.