snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Vilt inpå knuten

Foto naturPosted by Ylwa Sat, May 11, 2013 21:06:48
När man bor på landet har man verkligen naturen inpå knuten.I diket som ännu är vattenfyllt kryllar det av liv. Förutom alla sländlarver, skräddare och andra små kryp finns här en hel del reptiler. Här en liten padda. Titta så söt han är när han håller sin lilla fot på grenen. Små söta vattenödlor finns här med. Här är det hon. Han är väldigt praktfull just nu och ser ut som en liten drake, men tyvärr vägrade han dyka upp när kameran var med. Fåglar finns det gott om. De är svåra att fotografera. Små och snabba flyr de iväg när du närmar dig. Här är den fina svart/vita flugsnappare som alltid häckar i någon av holkarna invid huset. Den svarta koltrasten sjunger så vackert om kvällarna. Så tillbaka till diket. Idag ser jag där två jättestora snokar. Här är den mindre, men det var också väldigt lång. Visst pratar han på ormars vis med kluven tunga. Här är den största, den var jättelång. De verkar skilja sig lite i teckningen på huvudet. Ränderna som går på sidan av huvudet under ögats höjd tycker jag ser lite olika ut. Eller ser alla snokar exakt lika ut?De är enormt smidiga och snabba i vattnet. Ljudlöst simmar han iväg. Som jag sagt tidigare, snokarna har jag inget emot då de inte utgör någon fara för hundarna. Det är värre med huggormarna.

På kvällen precis innan hundarna ska få mat larmar de i hundgården. Det är något på åkern.Det är en fin liten räv som springer över åkern. Han blir säkert störd av de upprörda hundarna. Han får väldigt bråttom att ta sig ut i skogen.