snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Ib

Tips & RådPosted by Ylwa Tue, May 21, 2013 21:30:49
Igår märker jag att Ib inte mår riktigt bra. Det är svårt att säga vad det är. Ibland är det svårt att sätta fingret på vad som felas. Du märker bara att något är annorlunda. Hans blick och kroppsspråk avslöjar att allt inte är som det ska. Han äter däremot men kanske är det där felet ligger. Efter maten igår mår han sämre. Det får mig att misstänka förstoppning eller än värre magomvridning. Jag kontaktar Ultuna. Efter samtalet är jag något lugnare. Jag får lite råd om hur jag kan behandla en eventuell förstoppning. Efter att de beskrivit magomvridning blir jag också lugnare för det är sannolikt inte det. Jag behandar Ib med paraffinolja. Det ger tyvärr ingen effekt. Idag får jag ta mig till apoteket och införskaffa microlax. Det är ett lavemang. Det får Ibs mage att komma igång. Däremot är Ib fortfarande inte bra. Ikväll har Ib fått lite mat och en promenad. Efter promenaden mår han lite bättre. Det verkar som att han har lite mindre ont. Jag hoppas att det har vänt nu.

Detta får en att inse vikten av att ta vara på varje dag med vovvarna. Att uppskatta dem när de finns här. Det kan gå så fort och komma så oväntat. Varje dag med dem är en gåva.

Så trots att jag är hemma från jobbet med ett ryggskott som inte är att leka med värmer det så gott när jag får en piggare blick från fina och snälla Iberebib. Att jag knappt kan gå när jag kommer ur bilen efter att ha hämtat hans medicin känns oväsentligt. Det viktigaste är att han blir bättre. Han är en så otroligt snäll och enkel hund. Ibland är det lätt att ta honom för given då han inte gör något väsen av sig.

Hjälp oss och håll tummarna för att Ib snart mår bättre igen.

Ett tips är att ha ett lite husapotek hemma för det oväntade. Sårtvätt, bandage, kompresser, tejp, lavemang, paraffinolja, ögonsalva mm