snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Fågelskådning från fönstret

Foto naturPosted by Ylwa Thu, May 23, 2013 20:38:58
Fåglarna här är lite omvända. De som ska vara skygga är ganska orädda och de som ska vara orädd är väldigt fega. Igår när regnet öste ner hade jag inte tänkt fota fåglar men när de hoppar omkring precis utanför fönstret kunde jag inte låta bli.

Just nu har jag en lite taltrast som far fram över gräsmattan. Idag när jag står på uteplatsen precis bakom altandörren, hoppar han förbi precis på andra sidan dörren. Jag är väldigt tacksam över att han är här. Han sjunger väldigt vackert om kvällarna. Det bästa av allt är ändå att han äter mask och sniglar. Han får gärna ge alla mördarsniglar och vinbärssnäckor som invaderar tomten en match.

Taltrasten ska som sagt var vara ganska skygg, men det är inte den här. Han är betydligt modigare än koltrastarna som inte ska vara speciellt skygga. Här är han tillsammans med sädesärlan. Den är faktiskt helt normal. Den ska vara orädd och det är den också. Ibland känns det som en liten tamfågel där den trippar fram precis framför mig på gräsmattan i jakt på små insekter. Den lilla taltrasten lyssnar och tittar mot marken i jakt på mat. Utdelningen verkar alltid vara väldigt god. Här hittar han något som säkert är en delikatess för en taltrast. Jag tänker inte spekulerar i vad det är mer än att det helt klart inte är något som faller människor i smaken. Visst är han fin med sina pilformade fläckar på magen. På latin heter han turdus philomelos. Det är från honom Melos har fått sitt namn. Den vackra skatan är listig men väldigt försiktig. Se han mig innanför fönstret flyr han direkt. Här kalasar han på Ibs ratade frukost. På tal om Ib så verkar han må mycket bättre idag. Han är nästan helt och hållet sitt gamla vanliga glada jag. Tack alla vänner för all omtanke om fina Ib. (Skatan heter Pica Pica på latin)