snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Perenner räcker längst

BlommorPosted by Ylwa Sat, June 01, 2013 20:00:31
I år har jag inte köpt några nya blommor till trädgården. Jag har inte ens en kruka med penséer som jag alltid brukar ha. Pengar är tyvärr en bristvara just nu och då får man prioritera. Nu får jag glädja mig åt de blommor som redan finns. Jag tycker bäst om perenner som kommer år från år. Penséer och lobelia är den enda blommor jag brukar köpa som bara varar en säsong. Min fina kaprifol har precis slagit ut. Den doftar helt otroligt om kvällarna. Ännu bättre blir det när de stora nattfjärilarna svärmar runt den. Liljekonvaljens tid är nu. Skogen kryllar av dem och de doftar så gott. I den lilla skogsplätt jag har nära hundgårdarna växer de som en matta i hela dungen. De har till och med spritt sig ut till vallåkern. Jag plockar in några och ställer på köksborden. Så nu lyser de upp på köksbordet och det doftar härligt i köket. Här är en av de ytterst få blommorna på äppelträdet. Den växer så högt att jag får lyfta kameran över huvudet för att lyckas ta bilden. Så att den lilla myran kommer med ser jag först efteråt. De två blåa klematisarna jag köpte förra året verkar ha klarat sig mot alla ods. Den ljusare blå trodde jag var sjuk för den vissnade bort. Sedan kom valparna och slet bort allt som fanns kvar. De såg även till att slita sönder den friska. Trots detta så växer de nu upp igen. Det ska bli spännande att se om de även kommer att blomma. Lite sorg är det när jag ser dem. Cémbra var med när jag köpte dem förra året i handelsträdgården. Hon följde med intresse när jag planterade dem. Hon var verkligen nästan alltid med så de är få saker som inte påminner mig om henne.

Intressant med Sofias kommentar till förra inlägget om försommar. Syrenerna blommar nu i Lycksele, tidigare än vanligt. Då är det samtidigt som här. Här är det sent och däruppe tidigt. Det verkar vara omvända världen med temperaturen just nu. I Norrland har de högsommar värme. Här har vi haft få riktiga sommardagar. Igår var en, men idag åskar och regnar det.