snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Myror

VardagPosted by Ylwa Mon, June 03, 2013 22:33:41
Idag när jag kommer hem kryper det myror överallt. De är på golvet, på köksbordet, på spisen de kryper överallt. Fruktansvärt äckligt och obehagligt. Jag har inget emot myror men jag vill inte ha dem i huset. Små små otäcka svarta myror. De verkar ta sig in via altandörren. Imorse fanns här inte en myra. De har lyckats invadera köket under dagen.

Jag ringer anticimex. De lovar att skicka dosor som ska kål på myrorna. De säger att de inte är skadliga. Det är väldigt vanligt att de tar sig in så här års. De söker föda. Till att börja med ska jag dammsuga och skura. Jag kan testa med radar eller annat insektsgift. Det vågar jag nu inte använda inne eftersom Io kommer in om kvällarna. Jag dammsuger och sprutar hysteriskt med rengöringsmedel. Bättre blir det men de har inte gett sig de marscherar taktfast in i huset via altandörren. Lika envist kämpar jag emot med dammsugaren och skurmedel. Det lustiga är att jag ser dem inte utifrån men jag ser dem kila ut från altandörren in i huset. Nu får jag vänta på dosorna, de kommer först på onsdag. Att få hit en saneringsman hade tagit ännu längre tid.

Damen på anticimex är förstående. Hon är väl van vid olyckliga människor som ringer och känner sig äckliga när skadedjur invaderar deras hus. Jag tror inte jag vill vänta till på onsdag. Jag ska se om det finns att köpa något i stan imorgon. För även om de inte är skadliga känns det inte alls fräscht att ha myror som marschera längs golv och tak. Snälla små myror, kan ni inte hålla er ute i naturen. Där tycker jag ni är söta men inomhus är det obehagligt när ni kryper runt överallt. Okej, viss förståelse för att myrorna vandrar runt får man kanske ha. Everth massakrerar här en gammal murken stubbe. Där brukar myrorna hålla till men de gillar inte att deras bo blir söndertuggat. Kanske är de myrornas hämnd. Deras bo blev förstör så nu ska de terrorisera i mitt hem efter det. Alla bilderna är från 11 maj, dagen innan Cémbra försvann. Jag har flera bilder som jag bara inte orkat publicerat. Då blommade vitsipporna för fullt. Gullvivorna hade knappt slagit ut. Nu är det nästan inte en vitsippa kvar och gullvivornas tid är snart också över.