snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Jennifer & Blake Freking

Utbildning/FöreläsningPosted by Ylwa Sat, August 18, 2012 16:02:04
SPHK avelskonferens.

Blake och Jennifer

Jennifer och Blake Freking driver kennel Manitou Crossing Kennel i Minnesota.

De har kört många långdistanstävlingar mycket framgångsrikt. De har till exempel den snabbaste tiden för ett renrasigt siberian huskuspann på Iditarod.

Den här föreläsningen tyckte jag gav mest. Frekings berättade att framgång föds genom att hela tiden välja det bästa. Det gäller hundar, utrustning, foder, träningsstrategier med mera, inget lämnas åt slumpen.

De tränar sina hundar så att de utsätts för de situationer hundarna kan stöta på under en långdistanstävling. Det blir både en fysiskt såväl som mental träning för hundarna.

Vid valpkullar säljer de helst inga valpar. De vill behålla alla för att kunna utvärdera kullen. De lägger ner enormt med tid på sina valpar. De relationer som byggs är viktiga för den framtida slädhundskörningen.

Funktion är absolut viktigast för dem. Exteriören och mentaliteten måste hålla för de påfrestningar arbetet framför släden ställer på hundarna. De betonade vikten av att funktion är väl testad innan en hund kan gå i avel. Självklart ska också hunden vara frisk och inte ha några ärftliga defekter.

Det här uttalandet kom från Jennifer, det är så oerhört sant.

"I don't have to win. I want my team to performe as good as they are able to."

För hundarna kan inte prestera mer än vad du har förberett dem och vad deras fysiska och psykiska sätter för begränsningar. Det är så jag ofta själv känner på tävling. Det är därför du ibland är mer nöjd då du har en sämre placering än när du vinner. När du vet att hundarna har gjort sitt bästa, den känslan kan inget slå.Extra roligt blev det när de gick igenom vikten av en god och funktionella exteriör. Längst ner till vänster är det Macadamia of Jedeye. Om nu Ruffan får några valpar är han pappan. Tyvärr vet jag inte längre om jag vågar hoppas på några valpar.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.