snowstreams

snowstreams

Snowstreams

Blogen handlar om livet med hundarna av rasen siberian husky. Vardag och tävling. Mycket fotografier på hundarna men också en del naturbilder.

Följ oss även på
Instgram: snowstreams_sh
Twitter.

Sally Leich

Utbildning/FöreläsningPosted by Ylwa Sat, August 18, 2012 16:12:58
Sally

Sally driver kenneln Forstal Husky och haft rasen ända sedan 1969. Sally visade hur fint deras hundar hade det i England. Alla hundarna gick tillsammans. Anläggningen hade många bra idéer för att stimulera hundarna. Dessutom sprang de dagligen i ett stort hägn.

Hon visade även en film som visade hundar i en utställningssituation och samma hundar i arbete i selen. Filmen tydliggjorde mycket väl vikten av att ha en korrekt exteriör och rörelse för att kunna arbeta effektivt i selen. (Många av er har säkert sett den här filmen. Jag tror att den senast visades vid rasspecialen i Idre.)

Hon berättade om barmarksträning. Hur de i princip aldrig har möjlighet att köra på snö. De kör däremot korta distanser året runt så fort temperaturen tillåter.

Hon berättade om ärftliga sjukdomar. T ex hur de infört hälsoprogram för för att minska glaukom. Tyvärr finns det en stor variation i resultaten av undersökningarna av ögat beroende på vem som gjort undersökningen. Alltså kan ibland friska hundar exkluderas från avel samtidigt som sjuka kan ingå. Det här var ett stort problem då restriktionerna minskar avelsbasen. Sally ville ändå betona att programmet minskat andelen hundar behäftade med fel vid undersökningar. Så på något sätt var de ändå på rätt väg om än på bekostnad av avelsbasen. Man ska nog ändå tänka efter både en och två gånger innan man inför ett hälsoprogram.

Konferensen avslutades med en paneldiskussion där många intressant frågor kom upp.Paneldiskussion, Marit, Ingvild, Blake, Jennifer och Sally.

Mina referat från avelskonferensen är mycket kortfattade. Protokollet är lite mer djupgående och utförligt. Jag hoppas att ni inom en snar framtid ska kunna läsa det på SPHKs hemsida eller i Polarhunden.I det här fina huset åt vi mat. En annan av de fina gamla byggnaderna som fanns på anläggningen. Ser ni Cémbra som ligger nedanför receptionsskylten. Naturligtvis var det lite hundar med på plats. Här en alaskan malamute och i bilen tror jag det är en isländsk fårhund. En fin men för dagen väldigt urfälld alaskan malamute.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jennie Tue, August 21, 2012 12:30:48

Tack för referaten från föreläsningarna! Jag kunde tyvärr inte själv vara med på konferensen så det var väldigt intressant att få läsa om det ni fått lyssna på!